Το εργαστήρι μας

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ

Είμαστε δύο αδέλφια, ο Μάριος και ο Αλέξανδρος Κοτσές, που κατορθώσαμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε τόσο πολύ, τη δημιουργία λαϊκών οργάνων, να ξεφύγει από τα όρια της απασχόλησης και να γίνει τρόπος ζωής.

Οι εμπειρίες της δουλειάς και η συνεργασία με καταξιωμένους οργανοποιούς μας έφερε εδώ για να μπορέσουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας στην επιστήμη της κατασκευής οργάνων.

Σε μας θα βρείτε μπουζούκια για όλα τα βαλάντια, κιθάρες, μπαγλαμάδες και τζουράδες, καθώς και άλλα παραδοσιακά όργανα.

Θα κατασκευάσουμε για σας το όργανο που θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας με μεράκι και με την πινελιά προτίμησής σας.

O Μάριος

Μετά από πολλές δουλειές που άλλαξα κατά διαστήματα, το 1995 ο αδελφός μου ο Αλέξανδρος (για όσους τον γνωρίζουν Μίκης), δούλευε στο εργαστήρι του Δεκαβάλα και όταν ήλθε η ώρα ν’ αποχωρήσει μου δόθηκε η ευκαιρία να τον αντικαταστήσω για λίγο διάστημα.

Τότε έγινε το κλικ και αυτό το λίγο διάστημα έγινε 13 χρόνια.

Κάθε μέρα που περνούσε ήταν πιο ενδιαφέρουσα από την προηγούμενη, μαθαίνοντας όλο και καλύτερα την κατασκευή και επισκευή των μουσικών οργάνων, όπως μπουζούκια, μπαγλαμάδες, τζουράδες, μαντολίνα, λαούτα, ούτια, κιθάρες, βιολιά, βιολοντσέλα κ.λ.π.


Σ’ αυτό βοήθησαν απο τους καλύτερους δάσκαλους όπως είναι (με χρονολογική σειρά) οι Κώστας Δεκαβάλας, Νίκος Σακαλής και Βίκτωρ Δεκαβάλας.
Παράλληλα στον ελεύθερο χρόνο μου αποφάσισα ν’ ασχολιθώ με την κατασκευή των σκαφών των οργάνων. Σ’ αυτό με βοήθησε ο Πέτρος Μαρέτης και Μανώλης Κρομύδας.

Μετά από 13 χρόνια, γνώρισα τον Παναγιώτη Στάμκο, στου οποίου το μουσικό εργαστήρι συνέχισα για τα επόμενα 2 χρόνια. Έτσι το 2010 πήρα την απόφαση, μαζί με τον αδελφό μου Μίκη, που μου στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια, ν’ ανοίξουμε το δικό μας εργαστήρι.

Απ’ αυτό εδώ το σημείο μου δίνεται η δυνατότητα να ευχαριστήσω όλους τους παραπάνω που με βοήθησαν και ελπίζω να μπορέσω να ανταποδώσω σ’ αυτούς και σ’ εσάς που δείξατε και θα δείξετε εμπιστοσύνη στη δουλειά μας.